De Manege & Ruiter Bond

Vrij zijn op het eigen bedrijf? Met elkaar innovatief en creatief aan het werk? Paardenwelzijn hoog in het vaandel? Lees vooral verder!

De Manege & Ruiter Bond is als stichting opgericht in 2015 met als doel  om met aangesloten maneges nieuwe ontwikkelingen in de paardensport en paardenhouderij te volgen en te implementeren op de M&RB bedrijven.

Het grote en leuke ligt in het feit dat dit samen met elkaar, door elkaar en voor elkaar wordt gedaan.

Het pakket dat de Manege & Ruiter Bond voor u heeft:

  • Voorbeeldbrieven met informatie voor uw ruiters.
  • Een mooie manier om te investeren in uw bedrijf.
  • Vermelding op de website van de Manege & Ruiter Bond.
  • Onderlinge competitie wedstrijden in een Manege & Ruiter Bond kampioenschap en Carrousel Kampioenschap om bij elkaar op het bedrijf te organiseren.
  • Collectieve Ongevallen verzekering voor uw klanten en voor uw personeel.
  • Uitingen van de Manege & Ruiter Bond zoals paspoorten, diploma’s, stempels en vlaggen.

De NVVR: ontdekken en ontmoeten, samen met je paard

Is jouw paard je vriend voor het leven? Rijd je graag buiten en wil je graag dat je paard het dan net zo leuk heeft als jij? Ben je nieuwsgierig, wil je alles weten over paarden en praat je graag eindeloos over de jouwe? Dan voel je je vast thuis bij de NVVR!

Bij ons kun je meerijden met gezellige ritten, lekker een weekend weg met je paard, bijkletsen met andere leden, een clinic volgen of meepraten op onze Facebook-pagina. Het maakt niet uit of je op een paard of pony rijdt, of liever ment of naast je paard loopt. Bij ons hoort iedereen erbij.

Daarnaast krijg je als lid zes keer per jaar ons mooie magazine VrijRuiter in de bus. Een blad vol informatie over welzijn, training, paardengedrag en alles wat de recreatieruiter bezig houdt.

Wat is Stichting Hippisch Toerisme Nederland?

Stichting Hippisch Toerisme Nederland is een organisatie die zich inzet voor de belangen van de recreatieve ruiter en koetsier.

Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers: een aantal actieve ruiters en koetsiers die de mogelijkheden voor het recreatief paardrijden in Nederland willen bevorderen onder het motto: Gebruikers voor Gebruikers.

Wat wil Stichting Hippisch Toerisme Nederland bereiken?

De stichting heeft de volgende doelstellingen:
– Het (doen) uitbreiden van routes en voorzieningen voor de (recreatieve) paardengebruiker;
– Het geven van informatie over recreatief paardrijden aan particulieren en professionals.
Om deze doelstellingen te bereiken werkt de stichting actief samen met overheden (het rijk, provincies, gemeenten, recreatieschappen, etc.), landeigenaren, recreatieve ondernemers en andere organisaties (de bureaus voor toerisme, natuurorganisaties, etc.).

SRR, Ruiterbewijs, Koetsiersbewijs, Menbewijs

De SRR – het enige echt onafhankelijke exameninstituut voor Ruiterbewijs en Menbewijs.

Al sinds 1977 neemt de SRR als het enige instituut de examens voor Ruiterbewijs en Menbewijs af. Met succes, ruim 109.000 Ruiterbewijs- en 42.000 Menbewijskandidaten zijn inmiddels geslaagd. En de SRR blijft dit doen. De SRR staat immers voor veilige en verantwoorde paardensportbeoefening.

Ruiterbewijs en Menbewijs levenslang geldig

Heb je ooit het Ruiterbewijs of Menbewijs behaald? Dan kun je dat nu levenslang geldig maken voor een eenmalige bijdrage van € 30,00. Dus geen verplicht lidmaatschap, geen verplichte verzekering, gewoon een bewijs in de vorm van een pasje dat je het bewijs ooit behaald hebt.

Hoe je het aanvraagt: stuur gewoon een mailtje met je naam, je bewijsnummer of je geboortedatum en je adresgegevens naar info@ruiterbewijs.nl of info@menbewijs.nl

Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland  

 

Organisatie; 

Ruiteren & Mennen (R&M) is een stichting zonder winstoogmerk en bestaat uit louter vrijwilligers. De stichting heeft als taak het behartigen van de belangen van de recreatieve ruiter en menner en aan hen gerelateerde ondernemers.  

 

Paardrijden met GPS; 

R&M biedt middels haar unieke routeplanner een gratis, grensoverschrijdende routestructuur, voor het digitaal plannen en rijden van geschikte routes door middel van kaart of GPS-navigatie. Op de routeplanner is een mix van basic gemarkeerde paden, knooppuntnetwerken en vrije struinpaden opgenomen. Markering is in het rijden met GPS immers geen noodzaak.  

Ook is er een uitgebreide collectie themaroutes opgenomen met verschillende afstanden en veelal een mogelijkheid voor een kort of langdurig verblijf bij onze adverteerders. 

 

Routebureau; 

Het R&M-routebureau levert adviezen en ondersteuning aan organisaties en overheden die faciliteiten voor paardrijders willen aanleggen of verbeteren.  

Als routebureau zet Ruiteren & Mennen zich in voor het inrichten van kwalitatief hoogstaande routestructuren op basis van knooppunten.  

Uitgangspunt voor de aanleg is het aangenaam kunnen paardrijden in verschillende natuurgebieden en deze gebieden met elkaar te verbinden tot een veilig, aantrekkelijk netwerk waar paarden welkom zijn. 

De routestructuren zijn tweezijdig te rijden en geschikt voor zowel ruiters en menners alsmede gehandicaptenvervoer. Op aanvraag levert het routebureau bovendien het management, de noodzakelijke digitale bestekken en het routemeubilair. Dus als totaalproject van tekentafel tot opening. 

De daadwerkelijke aanleg wordt uitgevoerd door lokale vrijwilligers die veelal worden aangestuurd door R&M. De door R&M in te richten routestructuren voldoen aan het door de NHRP uit te geven Kwaliteitskeurmerk Hippisch Routestructuren 

Vertegenwoordigers in het land; 

R&M wordt vertegenwoordigd door een aantal streekmanagers verdeeld over het land. Allemaal mensen met een hippische achtergrond en kennis van zaken. Ze werken als verlengstuk van het bestuur als belangenbehartigers van ruiters en menners en zijn contactpersoon bij overheden en organisaties.  

Veldbrigadiers zijn namens R&M actief om het netwerk van routes en trajecten welke op de website en routeplanner staan uit te breiden en te controleren op geschiktheid.  

 

Servicedesk 

De servicedesk houdt zich bezig met algemene zaken, contacten met adverteerders, inbrengen van digitale routestructuren en het ondersteunen van de streekmanagers en veldbrigadiers.  

 

Website; 

R&M heeft buiten de routeplanner op haar website en bron van informatieve onderwerpen en een uitgebreide vraagbaak/kennisbank welke gratis beschikbaar is voor alles wat met recreatief paardrijden van doen heeft.  

Bent u geïnteresseerd, bezoek dan onze website www.ruiterenenmennen.nl